Ingrijire Tatuaj !!!

     Tatuajul trebuie să fie ținut in folie tip de 48 de ore (două zile).
Folia se schimbă de 3\4 ori pe zi. Cum schimbi folia?  E simplu: speli tatuajul cu apa RECE si săpun PROTEX sau DOVE, lași să se usuce timp de 5 minute după care ungi cu cremă suficientă si pui inapoi altă folie curată.
     După astea 48 de ore trebuie să nu mai pui sub nici o formă folie dar ai să dai cu unguent!

 Unguelntul se aplică prin masare ușoară si in strat subțire (tatuajul nu trebuie să fie inecat!!!). Chiar daca doare trebuie masat timp de două minute. Trebuie mereu să ai unguentul la tine ca să dai pe tatuaj, indiferent că îl dai de 4, 5 sau chiar 10 ori pe zi, nu contează atât timp cât tatuajul e păstrat umed! E bine sa ai niste sevetzele umede la tine ca să te stergi pe mâini ! Asta ai să faci inca 6 zile!
In săptămâna asta tatuajul nu trebuie băgat la apă caldă sub nici-o formă!!! Apa caldă împrăștie tușul in piele, ajută la formarea cojiței, decolorează tatuajul, scoate din linii si din culoare și-ți strică tatuajul!
     După prima săptamana ai să dai tatuajul cu unguent dimineața, la prânz, seara si obligatoriu după ce faci duș! (duș nu sa stai cu orele in cadă) Asta ai să faci incă o săptămână.
     După astea 2 săptămâni de tratament, timp de inca doua săptămani folosești o CREMĂ HIDRATANTĂ DE MÂINI (nu de fața sau de picioare și masezi bine să intre în piele, minim de 4 ori pe zi și neapărat după duș!


                   Dacă vrei un tatuaj frumos ai grijă de următoarele:

- ai grijă de el așa cum am zis eu! (tatuajul are nevoie de 4 săptămâni de tratament, nu de3 zile)
-evită baile in cadă, piscină, lacuri etc. pe toata perioada de vindecare!!!
-evită ca tatuajul să intre in contact cu animale si mâinile murdare.
-nu trebuie să te sperii dacă după 3\4 zile tatuajul o să capete o formă ciudată si să nu mai ai grijă de el pentru că ai impresia că tatuajul e stricat si nu se mai merită sa faci tratamentul. Tatuajul abia după o lună capată forma lui finală, până atunci ai grija mare de el.
-nu trebuie tratat cu Kanamicină sau alte unguente inafară de alea indicate de mine! ( crema de la mine sau Bephanthen UNGUENT)
-nu trebuie să te scarpini pe tatuaj si să scoti cojița!(cojița cade singură)
-nu trebuie expus la soare sau la solar in astea 4 săptămâni DELOC și după tratament e bine să folosiți mereu o cremă cu protectie maxima!